Ludaskása

Ludaskása
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége közepesen bonyolult
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 1 csomag libaaprólék (de lehet külön is venni nyakat, szárnytőt, zúzát, szívet)
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 bögre rizs
  • 1 marék zöldborsó
  • 1 db sárgarépa
  • bors
  • 1 evőkanál liba vagy kacsazsír
  • 1 db paradicsom
  • 1 db zöldpaprika
  • 1 csomag libaaprólék
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 bögre rizs
  • 1 marék zöldborsó
  • 1 db sárgarépa
  • bors
  • 1 evőkanál liba vagy kacsazsír
  • 1 db paradicsom
  • 1 db zöldpaprika

Elkészítés:

A húsokat kisebb darabokra, a hagymát kockára vágjuk. A zsírt felhevítjük, majd megpároljuk rajta a hagymát, rádobjuk a libaaprólékot, sózzuk borsozzuk és együtt tovább pároljuk, addig, amíg a hús kissé a zsírjára sül. Ekkor felöntjük annyi vízzel, hogy bőven ellepje. Kis lángon tovább főzzük.

Amikor háromnegyed fövésben van, beleöntjük a megmosott rizst, a zöldborsót, a kockára vágott sárgarépát, a paprikát, a paradicsomot is, és készre főzzük. (Közben, ha nagyon elfőtte a levét, pótoljuk a vizet.)

Lefedve állni hagyjuk, hogy a rizs megduzzadjon.

Megjegyzés:

A receptet Szekeres Lajosné Klári küldte be. Köszönjük!