Lotaringiai quiche

Lotaringiai quiche

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

a tésztához:

  • 30 dkg liszt
  • 25 dkg vaj
  • 1 mokkáskanál só
  • 6 evőkanál

a töltelékhez:

  • 30 dkg szalonna
  • 3 nagy vöröshagyma
  • 3 tojás
  • 3 dl főzőtejszín
  • bors
  • őrölt szerecsendió
  • Elkészítés

Elkészítés:

A lisztet átszitáljuk, beledolgozzuk a vajat. A vízzel összegyúrjuk, cipóvá gömbölyítjük, 1 órán át a hűtőben pihentetjük. A szalonnát, hagymát 1 evőkanál olajon megdinszteljük.

A tojásokat a tejszínnel, a sóval, borssal és szerecsendióval tálban habosra keverjük.

A tésztát kb. fél cm vékonyra nyújtjuk, és kibélelünk vele egy nagyobb piteformát, úgy, hogy a tésztának pereme legyen. A tésztába terítjük a szalonnás hagymát, és a tetejére öntjük a felvert, tojásos tejszínt.

200 fokra előmelegített sütőben kb. 20 percig sütjük, amíg a tészta a beleszúrt villára nem ragad. Tipp: Hidegen-melegen is finom.

Fotó: Atout France/Michel Laurent

Neked ajánljuk