Londoni szelet

Londoni szelet
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • a tésztához:
  • 30 dkg liszt + a nyújtáshoz
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 15 dkg vaj
  • 4 tojássárgája
  • 10 dkg cukor
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 2-3 evőkanál tejföl
  • 1 citrom reszelt héja
  • a habhoz:
  • 6 tojásfehérje
  • 15 dkg cukor
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 20 dkg darált dió
  • 1 mokkáskanál őrölt fahéj
  • porcukor a tetejére
  • 30 dkg liszt + a nyújtáshoz
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 15 dkg vaj
  • 4 db tojássárgája
  • 10 dkg cukor
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 2-3 evőkanál tejföl
  • 1 citrom reszelt héja
  • 6 db tojásfehérje
  • 15 dkg cukor
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 20 dkg darált dió
  • 1 mokkáskanál őrölt fahéj
  • porcukor

Elkészítés:

A sütőt 160 fokra előmelegítjük. A kb. 20 x30 cm-es tepsit előkészítünk. A liszthez hozzáadjuk a sütőport és egy csipet sót. Összemorzsoljuk a hideg vajjal, majd beledolgozzuk a cukrot, a vaníliás cukrot és a citrom héját. Végül összegyúrjuk a tojássárgájával és annyi tejföllel, hogy könnyen nyújtható legyen.

Egy a tepsi méretű sütőpapírt enyhén megszórjuk liszttel. A tésztát kinyújtjuk rajta, majd a papírral együtt átemeljük a tepsibe (kézzel kicsit eligazítjuk a széleit). A tésztát megkenjük a lekvárral.

A tojásfehérjét csipet sóval elkezdjük habbá verni. Amikor már kezd kifehéredni, állandó keverés mellett, kanalanként hozzáadjuk a cukrot, és kemény habbá verjük. A darált diót összekeverjük a vaníliás cukorral és az őrölt fahéjjal, majd a tojáshabbal óvatosan összeforgatjuk és rákenjük a lekvárra. A sütőben 25-30 percig sütjük.

A sütőből kivéve hagyjuk a tepsiben kb. 10 percig hűlni, majd a papírral együtt kiemeljük, és teljesen kihűtjük.

Porcukorral megszórva, szeletelve tálaljuk.