Lizi szelet – málnás joghurtos-tejszínes piskóta

Lizi szelet – málnás joghurtos-tejszínes piskóta

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

a piskótához:

  • 5 tojás
  • 10 dkg cukor
  • 15 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor

a málnakrém:

  • 1 l málnaízű joghurt
  • 500 ml habtejszín
  • porcukor ízlés szerint
  • 20 g étkezési zselatin

a tetejére:

  • 25 db piskótatallér
  • 2 csomag színtelen tortazselépor
  • 1 csomag piros tortazselépor

Elkészítés:

A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük a cukor felével, a sárgákat a maradék cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a fehérjéhez. Kanalanként óvatosan beleforgatjuk a sütőporral átszitált lisztet.

Sütőpapírral bélelt 30×30 cm-es tepsiben 175 fokos sütőben tűpróbáig sütjük, majd kihűtjük.

Az étkezési zselatinra 0,5 dl vizet öntünk, félretesszük. A joghurtot összekeverjük a porcukorral. A habtejszínt felverjük, több részletben óvatosan a joghurthoz adjuk.

A félretett zselatint mikróban felmelegítjük, ha langyosra hűlt hozzáadunk 2-3 kanálnyi joghurtot, egyneművé kavarjuk, majd a többi joghurtos krémhez keverjük. Kb. 10 percre hűtőbe tesszük.

A kihűlt piskótát visszatesszük a tepsibe, és a málnakrémet egyenletesen elsimítjuk rajta. A tetejére sorakoztatjuk a piskótatallérokat.

A 3 csomag tortazseléport összekeverjük, előírás szerint elkészítjük és a süti tetején egyenletesen eloszlatjuk. Legalább 6 órát hűtőben dermesztjük.

A receptet Gál Hedvig küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk