Litván céklaleves

Litván céklaleves

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Pofonegyszerű ételek

Árkategória

Olcsó ételek

Hozzávalók:

  • 2 kg cékla
  • 1 nagy pohár kefir
  • 1 nagy pohár natúr joghurt
  • kapor
  • tej
  • bors
  • tojás
  • krumpli
  • 1 db kígyó- vagy fürtös uborka

Elkészítés:

A céklát megfőzzük sós vízben, majd kis darabokra vágjuk, és összeturmixoljuk a kefirrel és a joghurttal. Sóval, borssal és lehetőleg kaporral ízesítjük. Ha még nem elég leves-állagú, akkor a cékla főzővizéből lehet még hozzáönteni.

Ezután az uborkát meghámozzuk, és vékony csíkokra aprítjuk – esetleg nagylyukú sajtreszelőn lereszeljük, majd belekeverjük a levesbe. Legalább 12 órára hűtőbe tesszük.

Neked ajánljuk