Lisztmentes máktorta

Lisztmentes máktorta
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 5 tojás
  • 12,5 dkg vaj
  • 20 dkg porcukor
  • 20 dkg darált mák
  • 1 citrom reszelt héja
  • 50 ml zsírosabb tej
  • 8 evőkanál málnalekvár
  • 5 db tojás
  • 12,5 dkg vaj
  • 20 dkg porcukor
  • 20 dkg darált mák
  • 1 citrom reszelt héja
  • 50 ml zsírosabb tej
  • 8 evőkanál málnalekvár

Elkészítés:

A sütőt előmelegítjük 160°C-ra. Kivajazunk egy 22 cm átmérőjű kapcsos tortaformát, és megszórjuk darált mákkal. A tojásokat kettéválasztjuk.

A vajat 15 dkg porcukorral habosra keverjük, majd folyamatos keverés közben egyenként hozzáadjuk a tojássárgájákat. Ezután a fehérjét a maradék porcukorral kemény habbá verjük.

Tálba tesszük a darált mákot és a reszelt citromhéjat. Hozzákeverjük a vajas krémet, apránként a tejet, végül a felvert tojásfehérjehabot három részletben beleforgatjuk, ügyelve arra, hogy a hab ne törjön össze. Beleöntjük a masszát a formába, és a sütőben 80-90 percig sütjük. (tűpróbát végzünk!) Málnalekvárral kínáljuk.

Megjegyzés:

Fotó: RAS / Recepttár

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti