Lisztmentes áfonyás-túrós tekercs

Lisztmentes áfonyás-túrós tekercs
Elkészítési idő
5,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 5 db M-es tojás
  • 5 evőkanál eritrit vagy cukor
  • 6 evőkanál mák ledarálva (kókuszreszelékkel is működik)
  • a töltelékhez:
  • 1 csomag GM vaníliás pudingpor
  • 4 dl tej
  • 25 dkg túró
  • 10 dkg porcukor
  • 10 dkg Liga margarin vagy vaj
  • 1 db citrom héja és leve
  • 10-15 dkg áfonya
  • 5 db M-es tojás
  • 5 evőkanál eritrit vagy cukor
  • 6 evőkanál mák ledarálva (kókuszreszelékkel is működik)
  • 1 csomag GM vaníliás pudingpor
  • 4 dl tej
  • 25 dkg túró
  • 10 dkg porcukor
  • 10 dkg Liga margarin vagy vaj
  • 1 db citrom héja és leve
  • 10-15 dkg áfonya

Elkészítés:

A tojásokat ketté választjuk. A fehérjét kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk az eritritet is és tovább verjük robotgép segítségével, ezt követően a tojások sárgáját is hozzáforgatjuk, végül a darált mákot is belekanalazzuk, és homogénné kevertetjük.

Sütőpapírral bélelt tepsibe terítjük, és 180 fokra előmelegített sütőben 8-10 perc alatt készre sütjük. (Ne süssük túl!)

Elkészítjük a tölteléket: a pudingport felfőzzük a tejjel, majd hűlni hagyjuk. A porcukrot kikeverjük a margarinnal, a túrót a citrom reszelt héjával és levével.

Ha a puding kihűlt, összekeverjük a cukros margarinnal meg a túróval, és megkenjük vele a piskótát, megszórjuk a megmosott, lecsepegtetett áfonyával, feltekerjük, majd 1-2 órára hűtőbe tesszük, ezt követően szépen szeletelhető.

Ha kevés krémet és pár szem gyümölcsöt meghagyunk azzal díszíthető.

Megjegyzés:

A receptet Scarlett69 küldte be. Köszönjük!