Liszt nélküli túrós-tejfölös-sárgabarackos kocka

Liszt nélküli túrós-tejfölös-sárgabarackos kocka
Elkészítési idő
5,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 50 dkg krémtúró
  • 5 dkg kókuszzsír
  • 2 tojás
  • 1 citrom héja,
  • folyékony édesítő (ízlés szerint)
  • 45 dkg görög joghurt
  • 1 csomag habfixáló
  • 1/2 rúd vanília
  • 1 csomag vaníliás puding
  • 5-6 szem sárgabarack
  • mazsola (opcionális)
  • 50 dkg krémtúró
  • 5 dkg kókuszzsír
  • 2 db tojás
  • 1 citrom héja,
  • folyékony édesítő
  • 45 dkg görög joghurt
  • 1 csomag habfixáló
  • 1/2 rúd vanília
  • 1 csomag vaníliás puding
  • 5-6 szem sárgabarack
  • mazsola

Elkészítés:

A 20x25 cm-es tepsit kókuszzsírral vékonyan kikenjük. A sütőt 180 fokra előmelegítjük.

A túrót mély tálba tesszük, hozzáadjuk a reszelt citromhéjat, a 2 tojást, a maradék kókuszzsírt felolvasztva, a vanília kikapart belsejét, csipet sót, édesítőszert, és géppel jó krémesre keverjük. Végül a pudingporból 2 evőkanálnyit belekeverünk.

A túrókrémet belesimítjuk a tepsibe. Rászórjuk a közben apróra vágott sárgabarackot és a mazsolát.

A görög joghurtot kikeverjük az édesítőszerrel, a maradék pudingporral, kis reszelt citromhéjjal és a habfixálóval. Ráöntjük a túrókrém tetejére, és szépen elsimítjuk.

Az előmelegített sütőben, szép lassan, kb. 45-50 perc alatt megsütjük.

Megjegyzés:

A receptet Fajcsákné Judit küldte be. Köszönjük!