Liszt nélküli diós-lekváros piskótatekercs

Liszt nélküli diós-lekváros piskótatekercs
Elkészítési idő
5,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 5 db tojás
  • 5 evőkanál eritrit
  • 6 evőkanál darált dió
  • a töltelékhez:
  • házi baracklekvár
  • a tetejére:
  • olvasztott csokoládé
  • 5 db tojás
  • 5 evőkanál eritrit
  • 6 evőkanál darált dió
  • házi baracklekvár
  • olvasztott csokoládé

Elkészítés:

A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk az eritritet is és tovább verjük robotgép segítségével. Ezt követően a sárgáját is hozzáforgatjuk, végül a darált diót is belekanalazzuk és homogénné keverjük.

A tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe terítjük, és 180 fokos sütőben 8-10 perc alatt készre sütjük. (Ne süssük túl!) Félretesszük, amíg kihűl.

Ezután megkenjük a lekvárral, és óvatosan feltekerjük. (Dió helyett lehet kókusszal vagy mákkal is készíteni.)

Megjegyzés:

A receptet Csutak küldte be. Köszönjük!