Liszt nélküli citromkrémes kakaós piskóta

Liszt nélküli citromkrémes kakaós piskóta

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Pofonegyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

a tésztához:

  • 6 tojás
  • 10 dkg eritrit
  • 5 dkg holland kakaó

a krém:

  • 1 csomag mascarpone
  • 10 dkg eritrit
  • 1/4 csésze citromlé + citromhéj
  • 1/4 csésze tejszín felverve

Elkészítés:

A tojásfehérjét gépi habverővel felverjük. A tojássárgákat habosra keverjük a cukorral, majd belekeverjük a kakaóport. Óvatosan hozzákeverjük a tojásfehérjét is.

A tésztamasszát sütőpapíros tepsibe simítjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt megsütjük.

Amikor kész, porcukorral meghintett deszkára helyezzük és óvatosan feltekerjük. Ezt kétszer megismételjük. Közben elkészítjük a krémet: a mascarponébe belekeverjük a cukrot, belefacsarjuk a citromlevet és a citromhéjat, majd a felvert tejszínt óvatosan belekeverjük a krémbe.

A kész piskótát megkenjük a krém felével, majd óvatosan feltekerjük. A krém másik felével bevonjuk, és megszórjuk csokireszelékkel.

A receptet Fajcsákné Judit küldte be. Köszönjük!

Hasonló receptek