Liszt nélküli citromkrémes kakaós piskóta

Liszt nélküli citromkrémes kakaós piskóta
Elkészítési idő
5,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • a tésztához:
  • 6 tojás
  • 10 dkg eritrit
  • 5 dkg holland kakaó
  • a krém:
  • 1 csomag mascarpone
  • 10 dkg eritrit
  • 1/4 csésze citromlé + citromhéj
  • 1/4 csésze tejszín felverve
  • 6 db tojás
  • 10 dkg eritrit
  • 5 dkg holland kakaó
  • 1 csomag mascarpone
  • 10 dkg eritrit
  • 1/4 csésze citromlé + citromhéj
  • 1/4 csésze tejszín felverve

Elkészítés:

A tojásfehérjét gépi habverővel felverjük. A tojássárgákat habosra keverjük a cukorral, majd belekeverjük a kakaóport. Óvatosan hozzákeverjük a tojásfehérjét is.

A tésztamasszát sütőpapíros tepsibe simítjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt megsütjük.

Amikor kész, porcukorral meghintett deszkára helyezzük és óvatosan feltekerjük. Ezt kétszer megismételjük. Közben elkészítjük a krémet: a mascarponébe belekeverjük a cukrot, belefacsarjuk a citromlevet és a citromhéjat, majd a felvert tejszínt óvatosan belekeverjük a krémbe.

A kész piskótát megkenjük a krém felével, majd óvatosan feltekerjük. A krém másik felével bevonjuk, és megszórjuk csokireszelékkel.

Megjegyzés:

A receptet Fajcsákné Judit küldte be. Köszönjük!