Linzi koszorú (linzer)

Linzi koszorú (linzer)
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória közepesen költséges
Hozzávalók:
  • 20 dkg liszt
  • 10 dkg őrölt dió
  • 1/2 csomag sütőpor
  • kis reszelt citromhéj
  • 15 dkg margarin
  • kis só
  • 5 dkg porcukor
  • 1 kanál rum vagy rum aroma (elhagyható)
  • a tetejére:
  • tojás (lekenni)
  • egy jó marék durvára tört dió
  • bármilyen (sűrűbb) lekvár
  • 20 dkg liszt
  • 10 dkg őrölt dió
  • 1/2 csomag sütőpor
  • kis reszelt citromhéj
  • 15 dkg margarin
  • kis
  • 5 dkg porcukor
  • 1 kanál rum vagy rum aroma (elhagyható)
  • tojás
  • jó marék durvára tört dió
  • sűrűbb lekvár

Elkészítés:

A hozzávalókból rugalmas tésztát gyúrunk, és 1-2 órát hűvös helyen pihentetjük. Utána 4-5 mm-re kinyújtjuk, és kerek kiszúróval kiszúrjuk.

Minden második korongot megkenjük a felvert tojással, tetejére tört diót szórunk.

180 C fokra előmelegített sütőben szép rózsaszínűre sütjük. (Kb. 15 perc.)

Ha kihűlt, egy korongot lekvárral megkenünk, a másikkal beborítjuk. Mehet a dobozba, sokáig elálló, omlós sütemény.

Megjegyzés:

A receptet Vankó Sándorné küldte be. Köszönjük!