Linzerkoszorú

Linzerkoszorú

Elkészítési idő

90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 25 dkg vaj
  • 10 dkg kristálycukor
  • 30 dkg finomliszt
  • 1 tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 citrom héja és leve

A tetejére:

  • 1 tojásfehérje
  • 5 dkg dió

A töltéshez:

  • savanykás lekvár

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit jól összegyúrjuk, majd a hűtőszekrényben körülbelül 1 órán át pihentetjük.

A tésztát kinyújtjuk, a felét hullámos szélű szaggatóval szaggatjuk ki. A lyukas közepű tésztát megkenjük felvert tojásfehérjével, a tetejét pedig belemártogatjuk a durvára vágott dióba.

Előmelegített sütőben, körülbelül 180-200 Celsius-fokon 8-10 perc alatt kisütjük.

Ha kihűlt, akkor a tésztát lekvárral összeragasztjuk, és dióval megszórjuk.

Hasonló receptek