Linzerkarika (gluténmentesen)

Linzerkarika (gluténmentesen)
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 25 dkg rizsliszt
  • fél csomag sütőpor
  • kicsi só
  • 6 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • kicsi reszelt citromhéj
  • 12,5 dkg margarin
  • 1 nagyobb tojás
  • 1 kanál tejföl
  • tölteni:
  • bármilyen lekvár
  • 25 dkg rizsliszt
  • fél csomag sütőpor
  • kicsi
  • 6 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • kicsi reszelt citromhéj
  • 12,5 dkg margarin
  • 1 db nagyobb tojás
  • 1 kanál tejföl
  • lekvár

Elkészítés:

A száraz anyagokat összemorzsoljuk, közepébe ütjük a tojást, tejfölt. Sima tésztává gyúrjuk. Folpackba csomagolva fél-egy órára a hűtőbe tesszük. (Érdemes két fele venni, sokkal egyszerűbb kinyújtani.) Rizsliszttel megszórt deszkán vékonyra nyújtjuk, kiszaggatjuk (egyik felét lyukas kiszúróval), és sütőpapírral bélelt tepsibe téve 180 fokra előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt szép rózsaszínűre sütjük.

Ha teljesen kihűlt, a tele korongra lekvárt teszünk, majd rátesszük a lyukas korongot.

Dobozban sokáig finom, puha marad.

Megjegyzés:

A receptet Vankó Sándorné küldte be. Köszönjük!