Linzercsiga

Linzercsiga
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 25-30 darabhoz:
  • 30 dkg liszt
  • 10 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 20 dkg margarin
  • 1 tojás
  • 2 dkg kakaópor
  • 30 dkg liszt
  • 10 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 20 dkg margarin
  • 1 db tojás
  • 2 dkg kakaópor

Elkészítés:

A lisztet összekeverjük a porcukorral, hozzáadjuk a tojást, összemorzsoljuk a vajjal és összegyúrjuk a tésztát. Két részre osztjuk, az egyik felébe belegyúrjuk a kakaóport. Külön-külön folpackba csomagoljuk és betesszük a hűtőbe pár órára (de akár egy egész éjszakára is betehetjük).

Mindkét tésztát egyforma nagyságú és vastagságú téglalap alakúra kinyújtjuk (kb. 4-5 mm vastagra), majd a lapokat egymásra helyezzük. Henger alakúra feltekerjük (úgy ahogy a bejglit is szoktuk) és 1-2 órára hűtőbe tesszük, hogy könnyebb legyen szeletelni. (Egy egész éjszakára is betehetjük.)

Ha kellőképpen megkeményedett a tészta, akkor kb. 5-6 mm vastag szeletekre vágjuk, majd sütőpapíros tepsire tesszük egymástól 2 cm-re. (Ugyan nincs benne sütőpor, de mivel lágy tésztáról van szó, ezért egy picit terebélyesedni fognak sütés közben).

180 fokra előmelegített légkeveréses sütőben kb. 10 percig sütjük. Tovább semmiképp nem kell sütni, hiába érezzük, hogy még puha a tészta, hiszen mire kihűl, megfelelően megszilárdul, de mégis finom puha és omlós marad. Viszont, ha túlsütjük, akkor mire kihűl, előfordulhat, hogy nagyon kemény lesz. Tehát úgy vegyük ki a sütőből, hogy még kicsit puha legyen a tésztája. (Hagyományos sütőben 200 fokon kb. 10-11 percig süssük.)

Megjegyzés:

A receptet Wagensommer Alexandra küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti