Elkészítés:
A finomlisztet elkeverjük a sütőporral, az 1 csomag vaníliás cukorral, a sóval, a 25 dkg kristály cukorral, majd a zsírral és az egész tojásokkal is. Összegyúrjuk. (Hha szükséges adunk hozzá tejfölt is, hogy jól nyújtható tésztát kapjuk).
Elfelezzük a tésztát, a felébe kakaóport gyúrunk, majd külön-külön kb. fél centi vastagságúra nyújtjuk és tetszés szerinti formákra szaggatjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsibe kb. 2 cm-es távolságra helyezzük a tésztákat. A fehér tészta tetejét az 1 csomag vaníliás cukorral meghintjük, majd előmelegített sütőben kb. 10-12 perc alatt szép világosra sütjük.
Sütés után a kakaós tészta tetejét lekvárral megkenjük és a fehér tésztát ráhelyezzük. Másnapra tökéletesen megpuhul.
Megjegyzés:
A receptet Wagensommer Alexandra küldte be. Köszönjük!
Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon.
Ez is érdekelheti
Kategóriák
Ünnepi ételek
,
Ünnepi ételek
,
Karácsonyi ételek
,
Húsvéti ételek
,
Téli ételek
,
Tavaszi ételek
,
Pénztárcabarát ételek
,
Egyszerű ételek
,
60 perc alatt elkészülő ételek
,
Aprósütemények
,
Csokis receptek
,
Sütemények