Linzer

Linzer
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 50 dkg finomliszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • csipet só
  • 20 dkg zsír
  • 2 egész tojás
  • 25 dkg cukor
  • 2 teáskanál tejföl (ha szükséges)
  • 1 evőkanál kakaópor
  • *
  • a tészta összeragasztásához:
  • lekvár vagy dzsem (bármilyen ízű)
  • 50 dkg finomliszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • csipet
  • 20 dkg zsír
  • 2 egész tojás
  • 25 dkg cukor
  • 2 teáskanál tejföl (ha szükséges)
  • 1 evőkanál kakaópor
  • *
  • lekvár vagy dzsem (bármilyen ízű)

Elkészítés:

A finomlisztet elkeverjük a sütőporral, az 1 csomag vaníliás cukorral, a sóval, a 25 dkg kristály cukorral, majd a zsírral és az egész tojásokkal is. Összegyúrjuk. (Hha szükséges adunk hozzá tejfölt is, hogy jól nyújtható tésztát kapjuk).

Elfelezzük a tésztát, a felébe kakaóport gyúrunk, majd külön-külön kb. fél centi vastagságúra nyújtjuk és tetszés szerinti formákra szaggatjuk.

Sütőpapírral bélelt tepsibe kb. 2 cm-es távolságra helyezzük a tésztákat. A fehér tészta tetejét az 1 csomag vaníliás cukorral meghintjük, majd előmelegített sütőben kb. 10-12 perc alatt szép világosra sütjük.

Sütés után a kakaós tészta tetejét lekvárral megkenjük és a fehér tésztát ráhelyezzük. Másnapra tökéletesen megpuhul.

Megjegyzés:

A receptet Wagensommer Alexandra küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti