Linzer

Linzer
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 60 dkg liszt
  • 20 dkg margarin
  • 5 dkg sertészsír
  • 25 dkg porcukor
  • 2 db tojássárgája
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • fél csomag sütőpor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 2-3 evőkanál tejföl
  • a kenéshez:
  • 1 kisebb üveg sárgabaracklekvár
  • a tetejére:
  • porcukor
  • 60 dkg liszt
  • 20 dkg margarin
  • 5 dkg sertészsír
  • 25 dkg porcukor
  • 2 db tojássárgája
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • fél csomag sütőpor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 2-3 evőkanál tejföl
  • 1 kisebb üveg sárgabaracklekvár
  • porcukor

Elkészítés:

A száraz anyagokat egy tálban összekeverjük, zsírral elmorzsoljuk, a tojássárgáját hozzáadjuk és a tejföllel összegyúrjuk. (Ha nem elég, még adhatunk tejfölt hozzá, hogy könnyen nyújtható tésztát kapjunk.) 1 órára hideg helyre tesszük.

Ezután vékonyra kinyújtjuk. Tetszőleges formával kiszaggatjuk, a lényeg, hogy a felének lyukas legyen a közepe.

Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, 180 fokra előmelegített sütőben világosra sütjük. Amikor kihűlt, kettőt-kettőt lekvárral összeragasztunk és porcukorral megszórjuk.

Megjegyzés:

A receptet Kiss Imréné Magdi küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti