Limoncino likőrös bonbon

Limoncino likőrös bonbon

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

A csokihüvelyhez:

  • 15 dkg 85%-os csokoládé

A töltelékhez:

  • 7 dkg fehér csokoládé
  • 2 kanál tejszín
  • 3 cl limoncino likőr
  • 1 kiskanál zselatin

Valamint:

  • bonbonforma (ez esetben szilikonból)

Elkészítés:

A feltördelt fehércsokit vízgőz fölött, felolvasztjuk, hozzáadjuk a tejszínt és a likőrt, amelyben előzőleg elkevertük a zselatint. Forrósodásig melegítjük.

A csoki 3/4-ét feltördeljük, és felolvasztjuk. Akkor levesszük a tűzről, és hozzáadjuk a többi felaprított csokoládét. Elkeverjük.

Kikenjük a bonbonformát a csokival vigyázva, hogy mindenhol fedjen. Hűtőben legalább 10 percig dermesztjük, majd még egy adag csokit kenünk bele, ismét hűtjük.

A bonbon üregébe kiskanállal belekanalazzuk a meghűlt krémet, majd ismét hűtőbe tesszük.

Végezetül a maradék csokit ismét 32 fokra melegítjük, rákenjük a bonbonokra, a töltelékre, majd minimum 1 órára visszatesszük hidegre.

Neked ajánljuk