Lime szirupos epres muffin

Lime szirupos epres muffin

Elkészítési idő

30 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Pofonegyszerű ételek

Árkategória

Olcsó ételek

Hozzávalók:

  • 230 g porcukor
  • 100 g mandula, darálva
  • 75 g liszt
  • 6 tojásfehérje, enyhén felverve
  • 185 g tejmentes margarin, felolvasztva
  • 2 teáskanál finomra reszelt lime héja
  • 6 nagy szem eper, megtisztítva, vékonyra szeletelve

A lime sziruphoz:

  • 215 g porcukor
  • 160 ml citromlé
  • 80 ml víz

Elkészítés:

A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Egy 12 részes muffin sütőt papírkapszlival kibélelünk.

A tojásfehérjét kemény habbá verjük. A porcukrot, a mandulát és a lisztet egy nagy tálban összekeverjük, hozzáadjuk a lime héjat, óvatosan beleforgatjuk a fehérje habot, és a muffin tésztát a papirkapszlikba töltjük. A tetejükön egyenletesen elosztjuk a felszeletelt epret. Az előmelegített sütőben 25 percig sütjük (tűpróba).

Közben elkészítjük a lime szirupot. Ehhez a cukrot, a lime levét és a vizet egy kisebb serpenyőben alacsony lángon kb. 5 percig melegítjük (vagy amíg a cukor elolvad). Ezután nagyobb lángon felforraljuk – keverés nélkül 2 percig, vagy amíg egy kicsit besűrűsödik.

A meleg szirupot a muffinokra öntjük.

Hasonló receptek