Lili-kifli

Lili-kifli

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Pofonegyszerű ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 50 dkg finomliszt
  • 50 dkg margarin
  • 50 dkg tehéntúró
  • 3 db tojás
  • 1,5 csomag sütőpor
  • tejföl vagy kefir
  • lekvár
  • vaníliás cukor
  • csipet só

Elkészítés:

Elkészítés:

Keverjük össze a lisztet, a sót és a sütőport, majd morzsoljuk el a hideg, kockára vágott vajjal! Adjuk hozzá az áttört túrót és a tojássárgákat, ezután pedig a szükséges mennyiségű tejföl hozzáadásával gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze a tésztát! Cipót formázunk belőle, fóliával letakarva legalább 1 órára hideg helyre tesszük.

Pihentetés után félujjnyi vastagságúra nyújtjuk, pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Ízlés szerint lekvárral vagy töltelékkel megtöltjük, és kifliket formázunk a tésztából.

Sütőpapírral bélelt tepsibe rakva, 200 C°-ra előmelegített sütőben megsütjük. A kész kifliket még melegen szórjuk meg vaníliáscukorral.

Neked ajánljuk