Lilakáposzta krémleves sajtos tallérral

Lilakáposzta krémleves sajtos tallérral
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 1 közepes lilakáposzta
  • 1 db vöröshagyma
  • vaj a hagyma pirításához
  • 2 db burgonya
  • 1 db alma
  • 1 evőkanál almaecet
  • római kömény (egész vagy őrölt)
  • fahéj ízlés szerint
  • fehér bors
  • 1 evőkanál kristálycukor
  • 100 ml főzőtejszín
  • víz
  • 1 közepes lilakáposzta
  • 1 db vöröshagyma
  • vaj
  • 2 db burgonya
  • 1 db alma
  • 1 evőkanál almaecet
  • római kömény (egész vagy őrölt)
  • fahéj
  • fehér bors
  • 1 evőkanál kristálycukor
  • 100 ml főzőtejszín
  • víz

Elkészítés:

A hagymát apróra vágjuk és a vajon megdinszteljük, hozzáadjuk a cukrot, és karamellizáljuk őket.

A káposztát felvágjuk (lehetőleg kisebb darabokra), majd rárakjuk a hagymára, hogy párolódjon. Az almát és a krumplit meghámozzuk, kockákra vágjuk és rátesszük a káposztára. Kicsit még párolódni hagyjuk, közben ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és mehet bele a római kömény és a fahéj is. (Érdemes egy-két evőkanál almaecetet rátenni, mert akkor a káposzta gyönyörűen megtartja a varázslatos színét.)

Annyi vizet öntünk rá, hogy ellepje. Ha nagyon elforr, lehet még pótolni.) Közepes lángon, kb. 30-40 percig főzzük, hogy a káposzta megpuhuljon. Ha kész, turmixgépben vagy botmixerrel pépesítjük, majd visszatesszük a tűzre és keverjük hozzá a főzőtejszínt is. Közben ízlés szerint tovább fűszerezhetjük, ha szükséges.

Pirított tökmaggal, napraforgómaggal, extra római köménnyel, petrezselyemmel lehet még díszíteni.

Megjegyzés:

A receptet Botos Anna küldte be!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti