Elkészítés:
A hagymát apróra vágjuk és a vajon megdinszteljük, hozzáadjuk a cukrot, és karamellizáljuk őket.
A káposztát felvágjuk (lehetőleg kisebb darabokra), majd rárakjuk a hagymára, hogy párolódjon. Az almát és a krumplit meghámozzuk, kockákra vágjuk és rátesszük a káposztára. Kicsit még párolódni hagyjuk, közben ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és mehet bele a római kömény és a fahéj is. (Érdemes egy-két evőkanál almaecetet rátenni, mert akkor a káposzta gyönyörűen megtartja a varázslatos színét.)
Annyi vizet öntünk rá, hogy ellepje. Ha nagyon elforr, lehet még pótolni.) Közepes lángon, kb. 30-40 percig főzzük, hogy a káposzta megpuhuljon. Ha kész, turmixgépben vagy botmixerrel pépesítjük, majd visszatesszük a tűzre és keverjük hozzá a főzőtejszínt is. Közben ízlés szerint tovább fűszerezhetjük, ha szükséges.
Pirított tökmaggal, napraforgómaggal, extra római köménnyel, petrezselyemmel lehet még díszíteni.
Megjegyzés:
A receptet Botos Anna küldte be!
Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon.
Ez is érdekelheti