Lilakáposzta krémleves

Lilakáposzta krémleves
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória olcsó
Hozzávalók:
  • 1 kis fej lilakáposzta
  • 1 db közepes vöröshagyma
  • 1,5 evőkanál vaj
  • 3 db közepes burgonya
  • 1 evőkanál almaecet
  • fahéj (ízlés szerint)
  • só (ízlés szerint)
  • bors (ízlés szerint)
  • 1 evőkanál cukor
  • 1 dl tejszín
  • kb. 1 liter víz
  • 1 kis fej lilakáposzta
  • 1 db közepes vöröshagyma
  • 1,5 evőkanál vaj
  • 3 db közepes burgonya
  • 1 evőkanál almaecet
  • fahéj
  • bors
  • 1 evőkanál cukor
  • 1 dl tejszín
  • 1 liter víz

Elkészítés:

A vöröshagymát felszeljük, a vajon megdinszteljük, közben hozzáadjuk a cukrot és kicsit karamellizáljuk. Közben vékonyra szeljük a lilakáposztát, rárakjuk a hagymára, hogy párolódjon kicsit.

A krumplit meghámozzuk, kockára vágjuk, és rátesszük a káposztára. Kicsit hagyjuk még párolódni az egészet, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és mehet bele a fahéj is. Érdemes kevés almaecetet tenni rá, mert akkor a káposzta gyönyörűen megtartja a lilás színét.

Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, majd kb. 30-40 percig főzzük közepes lángon, hogy a káposzta jól megpuhuljon. Ha kész, turmixgépben pépesítjük, majd visszatesszük a tűzre. Hozzáadjuk a tejszínt, és még egyet forralunk rajta, ha kell még ízestjük.

Pirított tökmaggal, napraforgómaggal, petrezselyemmel díszíthetjük.

Megjegyzés:

A receptet Körtvélyessy Andrea küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti