Lilahagymás jércemell

Lilahagymás jércemell

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 4 jércemellfilé (csirkemellfilé)
  • 2 fej lilahagyma
  • fél dl olívaolaj
  • *

a mártáshoz:

  • 4 dkg vaj
  • 1 evőkanál liszt
  • 2 dl barna sör
  • fél dl 30%-os tejszín

Elkészítés:

A jércemellfiléket lapjával nem teljesen félbevágjuk, szétnyitjuk, kiklopfoljuk. A lilahagymát meghámozzuk, félbevágjuk és vékonyan felszeleteljük.

A jércemelleket sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a lila agymával, és egyesével szorosan felcsavarjuk. Kisujjnyi vastag szeletekre vágjuk, és a tekercseket fogpiszkálóval összetűzzük. Kívülről is sózzuk, borsozzuk, meglocsoljuk az olívaolajjal, és lefóliázva hűtőben 1 órát pácoljuk.

A tekercseket forró serpenyőben, a saját pácoló olajával mindkét oldalán pirosra sütjük.

A visszamaradt szafton felolvasztjuk a vajat, megpezsegtetjük a lisztet, majd felöntjük a barna sörrel, és közepes tűzön 2-3 percet főzzük. Végül belekeverjük a kevés forró mártással elkevert tejszínt és sóval, borssal ízesítjük. A húsokhoz kínáljuk. Párolt rizst adhatunk hozzá köretnek.

Fotó: Recepttár

Neked ajánljuk