Libasült Márton napra

Libasült Márton napra
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória költséges
Hozzávalók:
  • 2 db libamell
  • 1 db libacomb
  • 1 db fehér hagyma
  • 2 db alma
  • 5 szem szegfűszeg
  • őrölt fahéj
  • borsikafű
  • kakukkfű
  • durvára darált színes bors
  • wok fűszerkeverék
  • 1 dl vörösbor
  • A lilakáposztához:
  • 70 dkg lilakáposzta
  • 1 fej fehér hagyma
  • 2 dl vörösbor
  • őrölt kömény
  • cukor
  • ecet
  • 2 db libamell
  • 1 db libacomb
  • 1 db fehér hagyma
  • 2 db alma
  • 5 szem szegfűszeg
  • őrölt fahéj
  • borsikafű
  • kakukkfű
  • durvára darált színes bors
  • wok fűszerkeverék
  • 3 dl vörösbor
  • 70 dkg lilakáposzta
  • 1 fej fehér hagyma
  • őrölt kömény
  • cukor
  • ecet

Elkészítés:

A lilakáposztát felcsíkozzuk.A felaprított hagymát serpenyőben dinszteljük és belerakjuk a káposztát.Ízesítjük sóval,ecettel, cukorral és fedő alatt pároljuk.Vörösbort öntünk hozzá és végülis 2 óráig pároljuk, borral locsolgatjuk.Végén megint ízesítjük cukorral, ecettel, köménnyel.

A húst megmossuk, bevagdossuk.Forró serpenyőben, zsír nélkül sütjük őket 15 percig, bőrrel lefele.

Hőálló tálba rakjuk a hagymát, almát, szegfűszeget, fahéjat és a húst is külön fűszerezzük sóval, borssal, kakukkfűvel, fahéjjal, borsikafűvel, wok fűszerkeverékkel.A libát beletesszük, vörösbort aláöntünk,fóliával fedve 1 órát sütjük, majd fólia nélkül fél órát pirítjuk 200 fokos előmelegített sütőben.