Elkészítés:
A káposzta külső leveleket leszedjük, a többit negyed cikkekre vágjuk, majd felcsíkozzuk, a megmaradt torzsát pedig kidobjuk. Csapott evőkanálnyi sóval megszórjuk, jól átforgatjuk vele a káposztát, és félretesszük 30 percre állni, majd jól kinyomkodjuk.
Nagyobb edényben felmelegítjük az olajat, és rászedjük a káposztát, felöntjük 2 dl vízzel és folyamatos keverés közben közepes lángon kb. 50 percen át pároljuk. Közben hozzáadunk apránként még 4 dl vizet, hogy folyamatosan legyen a káposzta alatt folyadék, amin párolódhat. Ha megpuhult a káposzta, belekeverjük az almaecetet, a narancs levét, és addig főzzük tovább, amíg az összes leve elpárolog. Az őrölt köménnyel ízesítjük.
A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. Éles késsel bevagdossuk a libamell bőrét (óvatosan, a húsát ne érje a kés!). Sózzuk, borsozzuk, majd bőrös oldalával lefelé felforrósított száraz serpenyőbe tesszük, szép lassan kisütjük a zsírját. Ha szép ropogósra sült a bőre, akkor kiöntjük a serpenyőből a fölösleges libazsírt és megfordítva a mellet a másik oldalára is sütünk egy kis kérget.
Sütőpapírral borított tepsire áttesszük a félkész libamelleket és a sütőben 20 perc alatt készre sütjük. A megsült húst 5-10 percig pihentetjük, majd szeletelhetjük. A párolt lila káposztával tálaljuk.
Megjegyzés:
Fotó: RAS / Recepttár
Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon.
Ez is érdekelheti
Kategóriák
szárnyasétel
,
ünnepi
,
ünnep
,
karácsonyi
,
ebéd-vacsora otthonra
,
Őszi
,
téli
,
pénztárcabarát
,
egyszerű
,
90 perc
,
főétel