Libamell párolt káposztával

Libamell párolt káposztával
Elkészítési idő
1,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 4 bőrös libamellfilé
  • 1 fej lila káposzta
  • 3 evőkanál olaj
  • 2 teáskanál almaecet
  • 1/2 narancs leve
  • 1 késhegynyi őrölt köménymag
  • 4 db bőrös libamellfilé
  • 1 fej lila káposzta
  • 3 evőkanál olaj
  • 2 teáskanál almaecet
  • 1/2 narancs leve
  • 1 késhegynyi őrölt köménymag

Elkészítés:

A káposzta külső leveleket leszedjük, a többit negyed cikkekre vágjuk, majd felcsíkozzuk, a megmaradt torzsát pedig kidobjuk. Csapott evőkanálnyi sóval megszórjuk, jól átforgatjuk vele a káposztát, és félretesszük 30 percre állni, majd jól kinyomkodjuk.

Nagyobb edényben felmelegítjük az olajat, és rászedjük a káposztát, felöntjük 2 dl vízzel és folyamatos keverés közben közepes lángon kb. 50 percen át pároljuk. Közben hozzáadunk apránként még 4 dl vizet, hogy folyamatosan legyen a káposzta alatt folyadék, amin párolódhat. Ha megpuhult a káposzta, belekeverjük az almaecetet, a narancs levét, és addig főzzük tovább, amíg az összes leve elpárolog. Az őrölt köménnyel ízesítjük.

A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. Éles késsel bevagdossuk a libamell bőrét (óvatosan, a húsát ne érje a kés!). Sózzuk, borsozzuk, majd bőrös oldalával lefelé felforrósított száraz serpenyőbe tesszük, szép lassan kisütjük a zsírját. Ha szép ropogósra sült a bőre, akkor kiöntjük a serpenyőből a fölösleges libazsírt és megfordítva a mellet a másik oldalára is sütünk egy kis kérget.

Sütőpapírral borított tepsire áttesszük a félkész libamelleket és a sütőben 20 perc alatt készre sütjük. A megsült húst 5-10 percig pihentetjük, majd szeletelhetjük. A párolt lila káposztával tálaljuk.



Megjegyzés:

Fotó: RAS / Recepttár

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti