Libaláb

Libaláb
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 25 dkg túró
  • 6 dkg hideg vaj
  • 10 púpos evőkanál liszt
  • fél teáskanál szódabikarbóna
  • csipet só
  • 1 db tojás
  • a forgatáshoz:
  • 5 evőkanál kristálycukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • a tálaláshoz:
  • porcukor
  • 25 dkg túró
  • 6 dkg hideg vaj
  • 10 púpos evőkanál liszt
  • fél teáskanál szódabikarbóna
  • csipet
  • 1 db tojás
  • 5 evőkanál kristálycukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • porcukor

Elkészítés:

A hozzávalókat összegyúrjuk és 45 percre a hűtőszekrénybe tesszük.

Ezután kilisztezett deszkán fél cm vastagra nyújtjuk, és egy 6 cm átmérőjű pohárral kiszaggatjuk.

A korongokat vaníliás kristálycukorba forgatjuk, azután félbe, majd újra félbe hajtogatjuk és még egyszer beleforgatjuk a cukorba. (A cukorhoz fahéjat is lehet keverni.)

Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 10-15 perc alatt megsütjük. Porcukorral megszórva tálaljuk.

Megjegyzés:

A receptet Zovani Ildikó küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti