Leves háromféle hagymából

Leves háromféle hagymából
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 10 gerezd fokhagyma
  • 15 dkg vöröshagyma
  • 15 dkg póréhagyma
  • 2 babérlevél
  • 2 dkg liszt
  • 1 dl tejszín
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 dl fehérbor
  • 1 evőkanál finomra vágott petrezselyem
  • 10 gerezd fokhagyma
  • 15 dkg vöröshagyma
  • 15 dkg póréhagyma
  • 2 db babérlevél
  • 2 dkg liszt
  • 1 dl tejszín
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 dl fehérbor
  • 1 evőkanál finomra vágott petrezselyem

Elkészítés:

A hagymákat megtisztítjuk, megmossuk. A fokhagymát összezúzzuk, a hagymát és a pórét fél karikákra vágjuk.

Feltesszük főni a fokhagymát 8 dl sóval, borssal ízesített vízben. Közepes tűzön 15 percen át főzzük, majd beletesszük a babérlevelet.

Simára keverjük a lisztet a tejszínben, és behabarjuk vele a levest. Kíméletesen tovább főzzük.

Közben felforrósítjuk az olajat, aranysárgára pirítjuk benne a hagymát, rátesszük a pórét, és amikor az is megfonnyadt, ráöntjük a bort. Összeforraljuk, majd a fokhagymás alaphoz öntjük. Beleszórjuk a petrezselymet, ha kell, pótoljuk a vizet, ízesítjük és tálaljuk. Adhatunk mellé pirítóst is.