Levendulás-őszibarackos rétespárnák

Levendulás-őszibarackos rétespárnák

Elkészítési idő

45 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Pofonegyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 4 érett, de kemény húsú őszibarack
  • 1 evőkanál vaj
  • 1 tojás a kenéshez
  • 4 réteslap
  • 4 kávéskanál virágméz
  • 1,5 káváskanál friss levendulavirág
  • vaníliás porcukor a tálaláshoz

Elkészítés:

Az őszibarackokat meghámozzuk, félbevágjuk, kimagozzuk. A vajat felolvasztjuk. A tojást felütjük és villával felverjük.

A réteslapot kiterítjük, 2-2 lapot keresztben, 4-4 egyforma négyzetlapra vágunk, majd megkenjük vajjal, ráfektetünk a vágott felével felfelé 1-1 őszibarackot, meglocsoljuk mézzel, megszórjuk kevés levendulavirággal és becsomagoljuk a réteslapba.

A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. A rétescsomagokat sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük a hajtással lefelé, megkenjük vajjal, a felvert tojással és a sütőben, kb. 15 perc alatt pirosra sütjük. Ha kihűlt, vaníliás porcukorral megszórva tálaljuk.

A tölteléket készíthetjük úgy is, hogy a barackokat világos barna levendulás karamellbe forgatjuk és úgy, csomagoljuk a réteslapokba.

Neked ajánljuk