Levendulás limonádé

Levendulás limonádé

Elkészítési idő

30 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Pofonegyszerű ételek

Árkategória

Olcsó ételek

Hozzávalók:

  • 1,5 liter víz
  • 30 dkg méz
  • 30 g szárított levendulavirág vagy 1 csepp levendulaolaj
  • 6 citrom + 1
  • a díszítéshez
  • levendula a díszítéshez

Elkészítés:

Tökéletes hűsítő és megszabadít a migréntől is. Íme a recept, amely alapján a világ legfinomabb levendulás limonádéját készíthetjük el!

A víz felét felforraljuk, majd levesszük a lángról. Hozzáadjuk a mézet és az száraz levendulát vagy az olajat. Hagyjuk ázni nagyjából 20 percen keresztül, majd leszűrjük, és a levet kancsóba öntjük. Hozzáadjuk a citromok levét, a maradék vízzel összekeverjük, és a hűtőben pihentetjük. Citromkarikákkal díszítve tálaljuk.

Neked ajánljuk