Levendulás limonádé

Levendulás limonádé
Elkészítési idő
5,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória olcsó
Hozzávalók:
  • 1,5 liter víz
  • 30 dkg méz
  • 30 g szárított levendulavirág vagy 1 csepp levendulaolaj
  • 6 citrom + 1 a díszítéshez
  • levendula a díszítéshez
  • 1,5 liter víz
  • 30 dkg méz
  • 30 g szárított levendulavirág
  • 7 db citrom
  • levendula

Elkészítés:

Tökéletes hűsítő és megszabadít a migréntől is. Íme a recept, amely alapján a világ legfinomabb levendulás limonádéját készíthetjük el!

A víz felét felforraljuk, majd levesszük a lángról. Hozzáadjuk a mézet és az száraz levendulát vagy az olajat. Hagyjuk ázni nagyjából 20 percen keresztül, majd leszűrjük, és a levet kancsóba öntjük. Hozzáadjuk a citromok levét, a maradék vízzel összekeverjük, és a hűtőben pihentetjük. Citromkarikákkal díszítve tálaljuk.