Levendulás-diós keksz

Levendulás-diós keksz
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 30 dkg búzafinomliszt
  • 20 dkg darált dió
  • 25 dkg vaj (semmiképp sem margarin)
  • 20 dkg porcukor
  • csipet só
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • fél csomag sütőpor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 2 tojás
  • 2-3 teáskanálnyi levendulavirág (ízlés szerint lehet több is)
  • a forgatáshoz:
  • porcukor
  • 30 dkg búzafinomliszt
  • 20 dkg darált dió
  • 25 dkg vaj (semmiképp sem margarin)
  • 20 dkg porcukor
  • csipet
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • fél csomag sütőpor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 2 tojás
  • 2-3 teáskanálnyi levendulavirág (ízlés szerint lehet több is)
  • porcukor

Elkészítés:

A lisztbe először beleszitáljuk a sütőport, majd hozzákeverjük a diót. Ezt követően hozzáadjuk a porcukrot, a sót, a citrom reszelt héját és a levendulavirágot, és a vajjal elmorzsoljuk egy tálban. (Gyorsan kell dolgozni, hogy a vaj kevésbé olvadjon meg!)

Ezután hozzáadjuk a tojásokat is, és jól összegyúrjuk a tésztát. Ha ezzel elkészültünk, akkor fél órát pihentetjük a tésztát a hűtőben. Ez idő alatt az ízek szépen összeérnek és a tészta is kemény, könnyen kezelhető lesz.

Ezután a tésztát fél centiméteresre nyújtjuk, és tetszőleges formákkal kiszaggatjuk. Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, majd 190 fokra előmelegített sütőben 5 perc alatt készre sütjük.

Miután kivettük még forrón beleforgatjuk vaníliás porcukorba!

Megjegyzés:

A receptet Sagiandi külde be. Köszönjük!