Levendula szirup

Levendula szirup
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória olcsó
Hozzávalók:
  • 40 g levendulavirág (száraz)
  • 1 kg cukor
  • 1 l víz
  • 1 citrom leve
  • 40 g levendulavirág (száraz)
  • 1 kg cukor
  • 1 citrom leve

Elkészítés:

A vizet és a cukrot felforraltjuk, majd beleszórjuk a virágokat. Néhány percig forraltjuk, majd hozzáadjuk a citrom levét. A tűzről levéve lefedve kb. 20 percigállni hagyjuk

Leszűrjük, újra forraltjuk, majd kis üvegekbe töltjük. Ha kihűlt, hűtőbe tesszük. 5-6 hónapig eláll.

Sütemények, fagyik ízesítésére kiváló.

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti