Elkészítés:
A sütőt 220 fokra előmelegítjük.
A leveles tésztát kitekerjük, majd hosszában félbevágjuk, majd utána keresztben is kettévágjuk. Ezután 8 egyenlő csíkra osztjuk.
A csirkemelleket megmossuk, papírtörlővel szárazra töröljük, majd kicsit kiklopfoljuk. Egy tepsire helyezzük őket, sóval, borssal fűszerezzük. Rákenjünk a pestót, ráreszeljük a sajtot, majd mindegyik mellre 4 egymást átfedő levelestészta csíkot fektetünk úgy, hogy a széleket alátesszük. kevés olívaolajat kenünk rá, majd mehet is a sütőbe 20 percre.
A salátához a zöldségeket megmossuk és tetszés szerint felvágjuk. Hozzáadunk egy evőkanál balzsamecetet, olívaolajat és sóval, borssal ízesítjük. Jól összekavarjuk, hogy az ízek átjárjanak minden zöldséget.
Amikor a csirkemellek megsültek, még melegen felvágjuk és a salátára halmozva tálaljuk.
Megjegyzés:
A receptet Botos Anna Mária küldte be. Köszönjük!
Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon.
Ez is érdekelheti
Kategóriák
szárnyasétel
,
ünnepi
,
ünnep
,
ebéd-vacsora otthonra
,
nyári
,
Őszi
,
téli
,
tavaszi
,
pénztárcabarát
,
pofonegyszerű
,
45 perc
,
főétel
,
sajtos