Leveles tésztás pestós csirke salátaágyon

Leveles tésztás pestós csirke salátaágyon
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 1 csomag leveles tészta
  • 4 db csirkemell
  • 4 teáskanál pesto
  • 2 evőkanál olívalolaj
  • őrölt bors
  • reszelt sajt
  • *
  • a salátához:
  • jégsaláta
  • paradicsom
  • retek
  • kígyóuborka
  • balzsamecet
  • őrölt bors
  • olívaolaj
  • 1 csomag leveles tészta
  • 4 db csirkemell
  • 4 teáskanál pesto
  • 2 evőkanál olívalolaj
  • őrölt bors
  • reszelt sajt
  • jégsaláta
  • paradicsom
  • retek
  • kígyóuborka
  • balzsamecet
  • őrölt bors
  • olívaolaj

Elkészítés:

A sütőt 220 fokra előmelegítjük.

A leveles tésztát kitekerjük, majd hosszában félbevágjuk, majd utána keresztben is kettévágjuk. Ezután 8 egyenlő csíkra osztjuk.

A csirkemelleket megmossuk, papírtörlővel szárazra töröljük, majd kicsit kiklopfoljuk. Egy tepsire helyezzük őket, sóval, borssal fűszerezzük. Rákenjünk a pestót, ráreszeljük a sajtot, majd mindegyik mellre 4 egymást átfedő levelestészta csíkot fektetünk úgy, hogy a széleket alátesszük. kevés olívaolajat kenünk rá, majd mehet is a sütőbe 20 percre.

A salátához a zöldségeket megmossuk és tetszés szerint felvágjuk. Hozzáadunk egy evőkanál balzsamecetet, olívaolajat és sóval, borssal ízesítjük. Jól összekavarjuk, hogy az ízek átjárjanak minden zöldséget.

Amikor a csirkemellek megsültek, még melegen felvágjuk és a salátára halmozva tálaljuk.

Megjegyzés:

A receptet Botos Anna Mária küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti