Leveles tésztába zárt fahéjas körte

Leveles tésztába zárt fahéjas körte

Elkészítési idő

45 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Pofonegyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 1 csomag nyújtott leveles tészta
  • 4 db közepesen érett körte
  • 1 teáskanál fahéj
  • 1 evőkanál barna nádcukor
  • 1 db tojás

Elkészítés:

A leveles tésztából nyolc négyzetet vágunk ki. A négyzetek sarkainál 1 cm-t bevágunk, majd a tészta közepe felé hajtjuk a széleket – így körbe egy kis „oldalfalat” alakítunk ki.

A körtéket meghámozzuk, kettévágjuk, a magházaikat kivesszük, majd mindegyik körte tetejét beirdaljuk.

Egy sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük a tésztát, beletesszük a közepébe a körtét, megszórjuk barna nádcukorral és fahéjjal. A tészta széleit megkenjük felvert tojással majd 180 fokra felmelegített sütőbe tesszük (légkeveréses üzemmód) kb. 25-30 percre, addig, amíg a tészta megsül és szép barna ropogós lesz.

Ekkor már a körte is megpuhul és a cukor karamellizálódik a tetején.

Ez a desszert egy nagyon finom ropogós szaftos édes csábítás.

Neked ajánljuk