Leveles tésztába tekert virsli tejfölös mártogatóssal

Leveles tésztába tekert virsli tejfölös mártogatóssal
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 20 dkg bécsi virsli (bármilyen másik fajta virsli is jó hozzá)
  • 2 csomag leveles tészta
  • 30 dkg trappista sajt
  • 2 db kis poharas tejföl
  • bors
  • fokhagymagranulátum
  • 20 dkg bécsi virsli (bármilyen másik fajta virsli is jó hozzá)
  • 2 csomag leveles tészta
  • 30 dkg trappista sajt
  • 2 db kis poharas tejföl
  • bors
  • fokhagymagranulátum

Elkészítés:

A sütőt 180 fokra előmelegítjük.

A leveles tésztát kiterítjük, négyzetekre vágjuk, majd a virsliket olyan nagyságú darabokra vágjuk, mint amilyen magas a torta formánk (kb. 1 ujjnyi).

A leveles tészta négyzetekbe tesszük a virslit és feltekerjük, majd szorosan egymás mellé sorakoztatjuk a tortaformában.

Miután 2-3 sor leveles tésztás virslink lett (a forma nagyságától függ), lekenjük őket tojással és alaposan megszórjuk reszelt trappista sajttal.

Egy hőálló tálkába tesszük a tejfölt, hozzákeverjük a reszelt sajtot, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, fokhagymagranulátummal ízesítjük. A tálkát a torta formánk üres helyére (középre) tesszük, majd az egészet a sütőbe tesszük és kb. 20-30 perc alatt megsütjük. Amikor már szép pirosra sült, kivesszük a sütőből, és ha picit hűlt már ehetjük is.

(Vendégvárásra is tökéletes ez a recept.)

Megjegyzés:

A receptet Komlósi Renáta küldte be. Köszönjük!