Elkészítés:
A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
A leveles tésztát kiterítjük, négyzetekre vágjuk, majd a virsliket olyan nagyságú darabokra vágjuk, mint amilyen magas a torta formánk (kb. 1 ujjnyi).
A leveles tészta négyzetekbe tesszük a virslit és feltekerjük, majd szorosan egymás mellé sorakoztatjuk a tortaformában.
Miután 2-3 sor leveles tésztás virslink lett (a forma nagyságától függ), lekenjük őket tojással és alaposan megszórjuk reszelt trappista sajttal.
Egy hőálló tálkába tesszük a tejfölt, hozzákeverjük a reszelt sajtot, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, fokhagymagranulátummal ízesítjük. A tálkát a torta formánk üres helyére (középre) tesszük, majd az egészet a sütőbe tesszük és kb. 20-30 perc alatt megsütjük. Amikor már szép pirosra sült, kivesszük a sütőből, és ha picit hűlt már ehetjük is.
(Vendégvárásra is tökéletes ez a recept.)
Megjegyzés:
A receptet Komlósi Renáta küldte be. Köszönjük!
Kategóriák
buli
,
uzsonna
,
társaság
,
nyári
,
Őszi
,
téli
,
tavaszi
,
pénztárcabarát
,
pofonegyszerű
,
45 perc
,
előétel
,
egytálétel
,
sertéshúsos