Leveles tészta darált hússal és camembert sajttal töltve

Leveles tészta darált hússal és camembert sajttal töltve
Elkészítési idő
5,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 2 csomag leveles tészta
  • 70 dkg darált hús
  • 3 főtt tojás só
  • bors
  • majoránna
  • bazsalikom
  • petrezselyem
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 fej lilahagyma
  • pirospaprika
  • 1 teáskanál zsír
  • 1 csomag kerek camembert sajt
  • a lekenéshez:
  • 1 tojás
  • 2 csomag leveles tészta
  • 70 dkg darált hús
  • 3 főtt tojás
  • bors
  • majoránna
  • bazsalikom
  • petrezselyem
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 fej lilahagyma
  • pirospaprika
  • 1 teáskanál zsír
  • 1 csomag kerek camembert sajt
  • 1 db tojás

Elkészítés:

A hagymát a zsíron megdinszteljük, beletesszük a húst. Átforgatjuk, ízesítjük a fent felsorolt fűszerekkel, majd a fokhagymát, összeaprított petrezselyemzöldet, karikára vágott lilahagymát is hozzáadjuk, és 2-3 percig még pirítjuk. Ha kész, a tűzről lehúzzuk és kicsit kihűtjük.

A leveles tésztát kinyújtjuk, vagy ha lapot veszünk kitekerjük. A tészta közepébe tesszük a tölteléket, amit karikára szeletelt tojással befedünk. A tésztát mindkét oldalon bevagdossuk, és a töltelékre jobbról és balról felváltva ráhajtjuk.

A másik tésztát is megtöltjük. Ennek négyszögletűnek kell lenni. A közepébe tesszük a Camembert sajtot (egészben), majd köré halmozunk a darált húst. Körbe bevagdossuk a széleit, és ráhajtjuk a töltelékre.

Mindkettőt lekenjük tojással, majd 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt készre sütjük.

Megjegyzés: Amikor a sajtosat felvágtam, folyt a közepéből a megolvadt sajt

Megjegyzés:

A receptet Kiss Imréné Magdi küldte be. Köszönjük!