Leveles szív

Leveles szív
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 1 csomag kinyújtott leveles tészta
  • mogyoró krém
  • szilvalekvár
  • 10 dkg porcukor
  • 1/2 citrom leve
  • 1 kévéskanál málna aroma
  • dekorcukor
  • csokiszív
  • 1 csomag kinyújtott leveles tészta
  • mogyorókrém
  • szilvalekvár
  • 10 dkg porcukor
  • 1/2 db citrom leve
  • 1 kévéskanál málna aroma
  • dekorcukor
  • csokiszív

Elkészítés:

Az előnyújtott leveles tésztát szív alakú formával kiszúrjuk, majd elfelezzük. A fele felének a közepébe lekvárt teszünk, a másik felébe mogyorókrémet. Ezután ráhelyezünk egy másik tésztaszívet, majd a szélét villával lenyomkodjuk, hogy sütés közben ne nyíljon szét.

Egy tepsit sütőpapírral kibélelünk, és egymástól kicsit távolabb rátesszük a megtöltött tésztát, majd lekenjük vízzel.

190 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és kb.16-20 perc alatt szép pirosra, ropogósra sütjük. A sütőből kivéve rácsra helyezzük, majd egészen kihűtjük.

A cukormázhoz a porcukrot a citromlével és a málna aromával habverővel addig keverjük, amíg kissé folyós, egynemű masszává nem áll összel. Bevonjuk vele a tészta szíveket, rácsra tesszük őket, a tetejüket dekorcukorral és csoki szívecskével díszítjük, majd hagyjuk megszáradni a cukormázat.

Megjegyzés:

A receptet Szekeres Lajosné Klári küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti