Lenmagos hamburger zsemle

Lenmagos hamburger zsemle
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 10 darabhoz:
  • 550 g liszt
  • 200 ml tej
  • 25 g friss élesztő
  • 2 evőkanál étolaj
  • 1 db tojás
  • 4 evőkanál joghurt
  • 2 teáskanál só
  • 1 evőkanál kristálycukor
  • *
  • a tetejére:
  • 2 db tojás
  • szezámmag vagy lenmag (ízlés szerint)
  • 550 g liszt
  • 200 ml tej
  • 25 g friss élesztő
  • 2 evőkanál étolaj
  • 1 db tojás
  • 4 evőkanál joghurt
  • 2 teáskanál
  • 1 evőkanál kristálycukor
  • *
  • 2 db tojás
  • szezámmag
  • lenmag

Elkészítés:

Az élesztőt langyos cukros tejben felfuttatjuk. A többi hozzávalót egy tálba tesszük és hozzáadjuk a felfutott élesztőt. Ruganyos puha tésztát fogunk kapni. (Ha kissé ragadósnak találjuk, adhatunk még hozzá lisztet.) Letakarjuk egy konyharuhával és meleg helyen duplájára kelesztjük.

Miután megkelt, 10 részre osztjuk és gombócokat formázunk belőle. A zsemléket egy tepsire helyezzük és hagyjuk még 20 percig pihenni.

A sütőt 190 C fokra előmelegítjük.

Pihentetés után a zsemléket megkenjük a felvert tojássárgájával és megszórjuk lenmaggal vagy szezámmaggal. Az előmelegített sütőben 20 perc alatt készre sütjük.

Remekül illik grillezett ételekhez, hamburgerhúshoz, de sima szendvics is készíthető belőle.

Megjegyzés:

A receptet Botos Anna Mária küldte be. Köszönjük

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti