Lengyel almasütemény

Lengyel almasütemény

Elkészítési idő

90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 25 dkg margarin
  • 5 tojássárgája
  • 3 pohár liszt
  • 1,5 kávéskanál sütőpor
  • 0,5 pohár cukor

A töltelékhez:

  • 3 evőkanál burgonyakeményítő
  • 1 kg alma reszelve
  • cukor
  • fahéj

A habhoz:

  • 5 tojásfehérje
  • 2 evőkanál burgonyakeményítő
  • 1 pohár cukor

Elkészítés:

Összedolgozom az alapanyagokat, felosztom három részre, az egyiket nagyobbra. A kicsiket mélyhűtőbe teszem. A nagyot elsimítom egy 25 x 35 centis, sütőpapíros tepsiben. Ízesítem a reszelt almát, hozzákeverem a keményítőt, majd rásimítom a tésztára. Nagylyukú reszelővel az egyik tésztát ráreszelem az almára. A tojásfehérjéket habbá verem a cukorral, majd keverek hozzá két evőkanálnyi keményítőt. A habot elsimítom a tésztán, végül a másik kis tésztát is ráreszelem. Egy óráig sütöm 180 fokon.

Neked ajánljuk