Lencsesaláta zöldségekkel

Lencsesaláta zöldségekkel

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Olcsó ételek

Hozzávalók:

  • 20 dkg lencse
  • 1 nagyobb sárgarépa
  • 1 nagyobb
  • fehérrépa
  • 1 kávéskanál ételízesítő

Az öntethez:

  • 1 citrom leve
  • 3-4 evőkanál olívaolaj
  • 1 dl víz
  • csipet só
  • őrölt fehérbors
  • méz (vagy édesítőszer)
  • 3 kávéskanál csípős mustár
  • 1 db lilahagyma

Elkészítés:

A lencsét hideg vízbe jól átmossuk, majd feltesszük főni. A főzővízbe sót teszünk, puhára főzzük benne a lencsét. Végül leszűrjük, és teljesen kihűtjük.

A sárgarépát és a fehérrépát megpucoljuk, majd vékony csíkokra vágjuk. Edénybe tesszük először a sárgarépát, majd felöntjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje. Megszórjuk egy kis sóval, majd pár perc alatt puhára főzzük, kiszedjük, majd a fehérrépát beletesszük a főzőlébe, és azt is főzzük. Végül azt is leszűrjük, majd minden hozzávalót teljesen kihűtünk.

Egy tálkába tesszük a citromlevet, az olívaolajat, a mézet és a mustárt, jól kikeverjük, majd hozzáadunk egy csipet sót és ízlés szerinti mennyiségű őrölt fehérborsot. A hagymát nagyon apróra felkockázzuk, majd ezt is belekeverjük.Majd hozzáadjuk a lencsét és a többi zöldséget, alaposan összekeverjük.

Neked ajánljuk