Lencsesaláta

Lencsesaláta
Elkészítési idő
5,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 50 dkg lencse
  • 1 csokor zöldhagyma
  • 2-3 evőkanál mustár
  • 1 kis pohár tejföl
  • bors
  • babérlevél
  • a tálaláshoz:
  • 3 db főtt tojás
  • sárgarépa
  • 50 dkg lencse
  • 1 csokor zöldhagyma
  • 2-3 evőkanál mustár
  • 1 kis pohár tejföl
  • bors
  • babérlevél
  • 3 db főtt tojás
  • sárgarépa

Elkészítés:

A lencsét kiválogatjuk, előző este beáztatjuk, majd sós vízben a babérlevéllel majdnem teljesen puhára főzzük (vigyázzunk rá, hogy semmiképp ne főzzük szét!) és kihűtjük.

A zöldhagymát megtisztítjuk, felkarikázzuk. A virslit megfőzzük és kihűtjük, felkarikázzuk. A tejföl a mustárral, sóval, borssal összekeverjük, majd a kihűlt lencsét és a virslit hozzákeverjük. Legalább 1 órára hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek.

A főtt tojásokat megpucoljuk, tojásszelővel felszeleteljük, a répát megtisztítjuk, és vékony csíkokra vágjuk.

Üveg tálba kanalazzuk a salátát, 12 szelet tojással körberakjuk, amiket a megfelelő római számokkal „felcímkézünk” a sárgarépa csíkok segítségével.

(A tojásokat egy ecset segítségével én megkentem egy kevés majonézzel mielőtt rákerültek volna a római számok, hogy szállítható állapotba kerüljön a saláta. Így tökéletesen bírta a szállítást.)

Megjegyzés:

A receptet Scarlett69 küldte be. Köszönjük!