Lencsés zöldségleves gazdagon

Lencsés zöldségleves gazdagon
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 50 dkg lencse
  • 25 dkg friss spenót
  • 1 fej vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 szál póréhagyma
  • 2 szál sárgarépa
  • 2 db piros paprika
  • 3 szem paradicsom
  • 1/4 db zellergyökér
  • 1 db zellerszár
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 1 nagy babérlevél
  • olívaolaj
  • balzsamecet
  • bors
  • 50 dkg lencse
  • 25 dkg friss spenót
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 fej fokhagyma
  • 1 szál póréhagyma
  • 2 szál sárgarépa
  • 2 db piros paprika
  • 3 szem paradicsom
  • 1 db zellergyökér
  • 1 db zellerszár
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 1 db babérlevél
  • olívaolaj
  • balzsamecet
  • bors

Elkészítés:

Vízbe rakva felforralom a lencsét és a habját leszedem a színéről, majd a vizét kicserélem frissre.

A felszeletelt sárgarépát, fokhagymát és zellerszárat, a felkockázott zellert, paradicsomot hozzáadom és ízesítem babérlevéllel.

3 ek. olajjal főzöm 40 percen át.

Mehet bele a karikázott póré, vöröshagyma, spenót, kockázott paprika és további 20 percet még főzöm, hogy a lencse kész legyen.

Végül sózom, borsozom, finomra vágott petrezselyemzölddel hintem.

Balzsamecettel tálalható a leves.