Lencsés-savanyú káposztás egytál

Lencsés-savanyú káposztás egytál

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 30 dkg vegyes leves zöldség
  • 70 dkg füstölt sonka
  • 50 dkg szálas savanyú káposzta
  • 2 fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 0,5 dl olaj
  • darált bors
  • fűszerkömény
  • 3 db babérlevél
  • 1 evőkanál mustár
  • 2 dkg cukor
  • 5 dl sör
  • 15 dkg lencse
  • 1 evőkanál gorombára vágott petrezselyem
  • csipetnyi majoránna

Elkészítés:

A lencsét megmossuk és beáztatjuk. A füstölt húst megmossuk, és babérlevéllel feltesszük főni.

Megtisztítjuk, megmossuk a zöldségeket. A szálas káposztát ízlés szerint kimossuk. A hagymát finomra összevágjuk, a fokhagymát összezúzzuk.

Olajon megfuttatjuk a hagymát, rátesszük a köménymagot és a fokhagymát, elkeverjük, rátesszük a káposztát. Öntünk rá a füstölt hús levéből, és letakarva 20-30 percen át pároljuk. Hozzáadjuk a lemosott, áztatott lencsét, a mustárt, cukrot és a sört. Beletesszük a darabolt zöldségeket, letakarjuk, és míg a lencse meg nem puhul, összefőzzük.

Amikor a hús puha, kivesszük, darabokra összevágjuk és a lencsés káposztához tesszük. Ha szükséges adunk még hozzá a füstölt léből, és összefőzzük. Megszórjuk csipetnyi majoránnával, elkeverjük és tálaljuk.

Neked ajánljuk