Lencsés csirke

Lencsés csirke

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 40 dkg lencse
  • 2 db 60 dkg-os konyhakész csirke
  • 3 ek. olaj
  • 1 szál sárgarépa
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 babérlevél
  • 1 mk. borókabogyó
  • fél citrom leve

Elkészítés:

A lencsét válogasd át, mosd meg és áztasd hideg vízbe. A csirkéket vágd félbe, az olajon nagy lángon süsd át, majd egy kevés vízzel öntsd fel.

A sárgarépát és a hagymát tisztítsd meg, vágd apróra és add hozzá a húshoz. Sózd meg, a babérlevéllel meg a borókabogyóval fűszerezd. Lefedve, kis lángon 1 óra alatt párold puhára, közben az elfövő levét pótold. Ezután a húst tedd félre, a levét pedig szűrd le.

A lencsét tölsd lábasba, a csirke ízes párolólevét öntsd rá, és annyi vízzel engedd föl, hogy ellepje. Lefedve, kis lángon 40 perc alatt főzd puhára, úgy, hogy a végén a fedelet emeld le, így a leve szinte teljesen elfő.

Ekkor a fél csirkéket add hozzá, forrald össze és pár csepp citromlével ízesítsd.

Neked ajánljuk