Lencseleves

Lencseleves

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 50 dkg bőrös füstölthús
  • 30 dkg lencse
  • 1 db nagyobb sárgarépa
  • 1 db petrezselyemgyökér
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 db paradicsom
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 púpos teáskanál pirospaprika
  • fehérbors (ízlés szerint)
  • 2 db babérlevél
  • 1-2 evőkanál ecet (ki mennyire szereti ecetesen)

Elkészítés:

A füstölt bőrös húst nagyobb darabokra vágjuk, kuktába rakjuk, felöntjük vízzel, hogy ellepje, és kb. 30 percig főzzük.

Közben egy nagyobb lábosba evőkanálnyi étolajat teszünk, és megdinszteljük rajta az apróra összevágott vöröshagymát, majd félre húzzuk. Rászórjuk a pirospaprika felét, elkeverjük, majd a megtisztított és apróra összevágott fokhagymát, sárgarépát, petrezselyem-gyökeret, paradicsomot összevágjuk és belerakjuk a lábosba.

Ha megpuhult a füstölthús, akkor kivesszük a kuktából, apró kockákra vágjuk, és beleszórjuk a lábosba. Ráöntjük a hús főzővizét, belerakjuk a vízben átmosott, megtisztított lencsét, babérlevelet és elkezdjük főzni. (Forrástól kb. 30 percig főzzük.)

Megkóstoljuk, hogy megpuhult-e a lencse és a zöldségek. Ha igen, akkor egy lábosba 2 evőkanál étolajat öntünk, rászórjuk a lisztet, kevergetjük, amíg elkezd színesedni, majd elzárjuk alatta a gázt. Öntünkk rá kb. 2 dl vizet, jól összekeverjük, és a levesbe öntjük. Még kb. 8-10 percig főzzük, közben kevergetjük, hogy csomómentes legyen a rántás. Beleöntjük az ecetet, és már el is készültünk a levessel.

Neked ajánljuk