Elkészítés:
A lencsét megmossuk, lecsepegtetjük és 8 dl forró vízben a babérlevéllel 15 percig főzzük. A hagymát, a fokhagymát meghámozzuk, apróra vágjuk. A paprikát megmossuk, húsát vékony csíkokra vágjuk. A tojást keményre főzzük, lehűtjük. A csirkehúst apróra daraboljuk.
Lábosban felforrósítjuk az olívaolajat, megfuttatjuk benne a vöröshagymát, hozzáadjuk a fokhagymát, megpirítjuk.
A lencséhez hozzáadjuk a paradicsompürét, a babérlevelet kidobjuk. A hagymát lehúzzuk a tűzről, megszórjuk a fűszerpaprikával, hozzáadjuk a főtt lencsét a levével együtt, az ecetet meg a paprikadarabokat, megsózzuk, és 5 percig tovább főzzük. Majd a húst is beletesszük, hogy átmelegedjen.
A tojást meghámozzuk, kockákra vágjuk. A levesbe szórjuk és forrón tálaljuk.
Munka: kb. 20 perc
Fogyasztható: kb. 30 perc múlva
1 adag: 254 kcal
Megjegyzés:
Fotó: RAS / Recepttár
Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon.
Ez is érdekelheti
Kategóriák
Szárnyashúsos ételek
,
Házias ételek
,
Receptek ebédhez, vacsorához
,
Nyári ételek
,
Őszi ételek
,
Téli ételek
,
Tavaszi ételek
,
Pénztárcabarát ételek
,
Egyszerű ételek
,
30 perc alatt elkészülő ételek
,
Levesek