Lencseleves főtt tojással

Lencseleves főtt tojással
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 15 dkg vörös lencse
  • 2 babérlevél
  • 2 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 piros húsú kaliforniai paprika
  • 2 tojás
  • 10 dkg főtt vagy sült csirkehús
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 10 dkg paradicsompüré
  • 1 mokkáskanál fűszerpaprika
  • 1 evőkanál ecet
  • 15 dkg vörös lencse
  • 2 db babérlevél
  • 2 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 piros húsú kaliforniai paprika
  • 2 db tojás
  • 10 dkg főtt vagy sült csirkehús
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 10 dkg paradicsompüré
  • 1 mokkáskanál fűszerpaprika
  • 1 evőkanál ecet

Elkészítés:

A lencsét megmossuk, lecsepegtetjük és 8 dl forró vízben a babérlevéllel 15 percig főzzük. A hagymát, a fokhagymát meghámozzuk, apróra vágjuk. A paprikát megmossuk, húsát vékony csíkokra vágjuk. A tojást keményre főzzük, lehűtjük. A csirkehúst apróra daraboljuk.

Lábosban felforrósítjuk az olívaolajat, megfuttatjuk benne a vöröshagymát, hozzáadjuk a fokhagymát, megpirítjuk.

A lencséhez hozzáadjuk a paradicsompürét, a babérlevelet kidobjuk. A hagymát lehúzzuk a tűzről, megszórjuk a fűszerpaprikával, hozzáadjuk a főtt lencsét a levével együtt, az ecetet meg a paprikadarabokat, megsózzuk, és 5 percig tovább főzzük. Majd a húst is beletesszük, hogy átmelegedjen.

A tojást meghámozzuk, kockákra vágjuk. A levesbe szórjuk és forrón tálaljuk.

Munka: kb. 20 perc
Fogyasztható: kb. 30 perc múlva
1 adag: 254 kcal

Megjegyzés:

Fotó: RAS / Recepttár

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti