Lencsekrémleves pirított hagymával, kolbásszal

Lencsekrémleves pirított hagymával, kolbásszal
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 1 doboz lencse (konzerv) vagy 200 g lencse beáztatva
  • babérlevés
  • bors
  • fokhagyma
  • 1 dl tejföl
  • 1 evőkanál mustár
  • 1 teáskanál konjac liszt
  • 1 kis darabka kolbász
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • főtt tojás
  • kevés zsiradék
  • 1 doboz lencse (konzerv) vagy 200 g lencse beáztatva
  • babérlevés
  • bors
  • fokhagyma
  • 1 dl tejföl
  • 1 evőkanál mustár
  • 1 teáskanál konjac liszt
  • 1 kis darabka kolbász
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • főtt tojás
  • kevés zsiradék

Elkészítés:

A lencsét fűszerezett (só, bors, fokhagyma, babérlevél) vízben feltesszük főni. Ha puhára főtt, kiszedjük a babérlevelet, botmixerrel turmixoljuk, átszűrjük. 1 dl tejföllel, 1 evőkanál mustárral, 1 teáskanál konjac (vagy 1 evőkanál rizsliszttel) behabarjuk, kiforraljuk.

Kevés zsiradékon vékony kolbász karikákat sütünk, a visszamaradt zsiradékon megpirítjuk az apróra vágott vöröshagymát.

A lencselevest a kolbász karikákkal, sült hagymával és főtt tojással tálaljuk.

Megjegyzés:

A receptet Tóth Judit küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti