Lencsefőzelék virsli karikákkal

Lencsefőzelék virsli karikákkal

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Pofonegyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 250 g lencse
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 1 evőkanál olaj
  • 1 teáskanál őrölt pirospaprika
  • víz
  • 2 db babérlevél
  • bors
  • 200 ml tejföl
  • 1 evőkanál finomliszt
  • 1 evőkanál olívaolaj

Elkészítés:

A lencsét szükség esetén kiválogatjuk, megmossuk és legalább 1 órára vízbe áztatjuk. A hagymát meghámozzuk, apróra vágjuk, olajon üvegesre pirítjuk, meghintjük pirospaprikával, hozzáadjuk a tiszta, leszűrt lencsét és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Beletesszük a babérlevelet, és fűszerezzük, ízesítjük. Közepes hőfokon finom puhára főzzük.

A tejfölt simára keverjük a liszttel. A lencsés léből néhány kanállal kiveszünk és összekeverjük a lisztes tejföllel. Ezzel behabarjuk a főzeléket, majd összeforraljuk.

A virslit felkarikázzuk és egy kevés olajjal megpirítjuk, majd a főzelékre szórva tálaljuk.

A receptet Botos Anna Mária küldte be. Köszönjük!

Hasonló receptek