Lencsefőzelék csülökkel

Lencsefőzelék csülökkel

Elkészítési idő

90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • füstölt csülök
  • 3 bögre lencse
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • olívaolaj
  • 3 db babérlevél
  • őrölt feketebors
  • őrölt pirospaprika
  • ecet
  • citrom
  • mustár
  • tej
  • tejföl
  • liszt

Elkészítés:

A lencsét beáztatjuk. A csülköt feltesszük 50 percre főni.

A babérlevelet hozáadva feltesszük főni a lencsét. Amikor a csülök már megfőtt, a levét a lencséhez adjuk. Borssal ízesítjük.

A hagymát, fokhagymát felaprítjuk és olajon megdinszteljük, adunk hozzá lisztet, így rántást készítünk. Paprikát szórunk rá.

Amikor a lencse már puha, hozzáadjuk a rántást, öntünk bele ecetet és tejet, citromlevet, mustárt, végül összeforraljuk. Tejföllel tálaljuk.

Neked ajánljuk