Lencsefasírt zöldséges kölessel

Lencsefasírt zöldséges kölessel
Elkészítési idő
5,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 10 szelet szikkadt teljes kiőrlésű kenyér
  • 1 kaliforniai paprika
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 1 kisebb fej hagyma
  • 300 g főtt lencse
  • 2 tojás
  • bors
  • ételízesítő
  • a sütéshez:
  • olaj
  • a körethez:
  • 1 tasak köles
  • 3 szál sárgarépa
  • petrezselyemzöld
  • 10 szelet szikkadt teljes kiőrlésű kenyér
  • 1 db kaliforniai paprika
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 1 kisebb fej hagyma
  • 300 g főtt lencse
  • 2 tojás
  • bors
  • ételízesítő
  • olaj
  • 1 tasak köles
  • 3 szál sárgarépa
  • petrezselyemzöld

Elkészítés:

A kockára vágott kenyeret sütőben megszárítjuk, a hagymát, a paprikát, a petrezselyemzöldet apróra vágjuk.

A lencsét összekeverjük a petrezselyemmel, a paprikával, a hagymával, a tojással, a fűszerekkel, és késes aprítóban pépesre dolgozzuk. A szárított kenyeret hozzámorzsoljuk, jól összedolgozzuk. A masszából tetszés szerinti fasírtokat formázunk, és forró olajban mindkét oldalát pirosra sütjük.

Sós vízben puhára főzzük a kölest és a kockára vágott sárgarépát, majd összekeverjük, petrezselyemzölddel megszórjuk, paprikacsíkokkal díszítjük.

Megjegyzés:

A receptet Csutak küldte be. Köszönjük!